Hawaian μπιφτεκάκια με πικάντικο τυρί και αρωματικό ανανά με μανιτάρια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
- 2 κ. σούπας worcestershire sauce
- 1 κ. σούπας σόγια σος
- 1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- αλάτι, πιπέρι
- 1/3 φλ. τρίμμα ψωμιολυ
- 1 κρόκος αυγού
- 1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- 8 φέτες φρέσκος ανανάς
- 1/3 φλ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 4 φέτες προβολόνε
- κόλιανδρος ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον κιμά με την worcestershire sauce, τη σόγια, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πάπρικα, το αλατοπίπερο, το τρίμμα ψωμιού και τον κρόκο.
- Ζύμωσε ελαφρώς τα υλικά με τα χέρια σου, χώρισε το μείγμα σε τέσσερα μέρη και πλάσε κάθε κομμάτι σε ένα μπιφτέκι.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά με ελάχιστο λάδι και ψήσε τα μπιφτέκια για περίπου τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
- Μετάφερε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο και διατήρησέ τα ζεστά.
- Ρίξε στο τηγάνι τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και σοτάρισέ τα σε μέτρια φωτιά για τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε τις φέτες ανανά και ζέστανές τες με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αφαίρεσε τον ανανά και επανέφερε τα μπιφτέκια στο τηγάνι, περιχύνοντάς τα με το μείγμα μανιταριών και τα υγρά του τηγανιού.
- Τοποθέτησε από μία φέτα προβολόνε πάνω από τα μπιφτέκια, κάλυψε το τηγάνι με το καπάκι του και άφησε να λιώσει το τυρί για δύο λεπτά.
- Σέρβιρε κάθε μπιφτέκι πάνω σε δύο φέτες ανανά και περίχυσέ τα με τα μανιτάρια και τη σάλτσα και φρέσκο κόλιανδρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ