Λαχταριστό τρυφερό συκώτι ψημένο στο τηγάνι με άρωμα πάπρικας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φέτες συκώτι μοσχαριού
- 6 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 3 κ. σούπας + έξτρα για το σερβίρισμα ελαιόλαδο
- ½ λίτρο γάλα
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το συκώτι σε ένα μπολ με το γάλα και το άφησέ το στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Σκούπισε καλά το συκώτι με απορροφητικό χαρτί και άφησέ το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Πασπάλισε το συκώτι σε όλες τις πλευρές του με την πάπρικα, ώστε να καλυφθεί πλήρως.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει πρόσθεσε μιάμιση κουταλιά λάδι.
- Δουλεύοντας σε δόσεις, ψήσε το συκώτι από την μία πλευρά και μόλις αρχίσει να κάνει ζάρες, γύρισέ το.
- Χαμήλωσε την φωτιά και συνέχισε να γυρίζεις πλευρές ανά περίπου ένα λεπτό για περίπου έξι λεπτά.
- Χωρίς να τρυπήσεις καθόλου το συκώτι, μετάφερέ το σε ένα ξύλο κοπής και σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο για πέντε λεπτά.
- Επανάλαβε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια συκωτιού, προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι.
- Αφού “σταθεί” κάθε κομμάτι για πέντε λεπτά, με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε το συκώτι σε λεπτές φέτες και πασπάλισε με μπόλικο αλατοπίπερο.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστό ραντίζοντας με έξτρα ελαιόλαδο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ