Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου έχει μια απλή και νόστιμη κρεατόσουπα, που δεν κοστίζει πολύ αφού τα κόκαλα είναι φθηνά αλλά δίνουν την καλύτερη σούπα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4-5 κόκαλα μοσχαρίσια με λίγο ψαχνό
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα (εμπορίου ή φρέσκια)
- 1 φλ. κριθαράκι ψιλό
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε πολύ καλά τα κόκαλα και βάλ’ τα σε κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει.
- Άφησέ τα να βράσουν για 40 λεπτά ξαφρίζοντας το νερό όποτε εμφανίζεται αφρός από το κρέας.
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σώταρε τα λαχανικά εκτός από την ντομάτα για 3-4 λεπτά.
- Ρίξ’ τα στη σούπα, πρόσθεσε την ντομάτα και σιγόβρασε για 20 λεπτά.
- Πρόσθεσε το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι και σιγόβρασε λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό.
- Αφαίρεσε τα κόκαλα από τη σούπα, καθάρισέ τα από το ψαχνό και ρίξε το ψαχνό στην κατσαρόλα.
- Σέρβιρε με λίγο χυμό λεμόνι.
Tip
Είναι πολύ σημαντικό να πλύνεις πολύ καλά τα κόκκαλα πριν τα βράσεις και να ξαφρίσεις το νερό τους για είναι η σούπα σου καθαρή από μυρωδιές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ