Το απόλυτο comfort food με λαχταριστά μανιτάρια και baby πατατούλες με θυμάρι και δάφνη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- 600 gr διάφορα μανιτάρια σε φέτες
- 3 κρεμμυδάκια εσαλότ τριμμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κ. σούπας αλεύρι
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
- 750 gr baby πατάτες
- 3/4 φλ. γάλα
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρισε τα μανιτάρια και τα εσαλότ για περίπου οκτώ λεπτά και πρόσθεσε το σκόρδο.
- Σοτάρισε υλικά για ένα ακόμη λεπτό και πρόσθεσε το αλεύρι στην κατσαρόλα.
- Καβούρδισε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά για δύο λεπτά και πρόσθεσε το κρασί, ξύνοντας με μια ξύλινη κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας για να γλασαριστεί η σούπα.
- Πρόσθεσε τον ζωμό κοτόπουλου, το θυμάρι και την δάφνη με αλατοπίπερο και άφησε να πάρουν βράση.
- Χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε τις πατάτες κομμένες, κάλυψε με το καπάκι και βράσε για άλλα 10 λεπτά.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από την φωτιά, πρόσθεσε το γάλα και τον μαϊντανό και ανακάτεψε.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειαστεί και σέρβιρε όσο είναι ζεστή η σούπα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ