Μια ιδιαίτερη γέμιση συναντάει μια κλασική συνταγή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 185/ μερίδα
Συστατικά
- 3κ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
- 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι κεφίρ, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4φλ. νερό
- 1φλ. αλεύρι
- 2κ. σούπας ζάχαρη
- 1/8κ. γλυκού αλάτι
- 1κ. σούπας Frangelico
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Βούτυρο για το τηγάνι
- Για τη γέμιση:
- 1+1/2κ. σούπας μαργαρίνη
- 6φλ. κομμένα αχλάδια
- 1/3φλ. καστανή ζάχαρη
- 1/4κ. γλυκού κανέλα
- Μια γενναιόδωρη πρέζα μοσχοκάρυδου
- Για το γλάσο:
- 2κ. σούπας μαργαρίνη
- 1/4φλ.σιρόπι σφενδάμου
- 2κ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 1/8κ. γλυκού αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τις κρέπες:
- Ρίξε όλα τα υλικά (εκτός από το βούτυρο για το τηγάνι) σε ένα μίξερ και ανακάτεψέ τα.
- Άφησε το μείγμα για μια ώρα στο ψυγείο.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 22εκ. λιώσε το βούτυρο.
- Φτιάξε τις κρέπες ρίχνοντας 1/4φλ. από το μείγμα μέσα στο τηγάνι.
- Ψήσε τις κρέπες και από τις δύο πλευρές.
- Θα πρέπει να σου βγουν περίπου 14 κρέπες.
- Για τη γέμιση:
- Λιώσε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε τα αχλάδια, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
- Σόταρε τα αχλάδια έως ότου να είναι τρυφερά και χρυσά.
- Χρησιμοποίησε ένα κουτάλι για να αφαιρέσεις τα αχλάδια από την κατσαρόλα.
- Για το γλάσο:
- Πρόσθεσε το βούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι στο τηγάνι.
- Φέρε το μείγμα σε βρασμό σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Άφησέ το να βράσει για 2 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το λούστρο να κρυώσει ελαφρά.
- Για το σερβίρισμα:
- Μοίρασε τα αχλάδια στις 14 κρέμες και πασπάλισε με το γλάσο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ