Είναι αμφίβολο αν η Πριγκίπισσα Νταϊάντα είχε πιάσει ποτέ κουτάλες και κατσαρόλες. Είχε όμως τον αγαπημένο της προσωπικό Chef, τον Darren McGrady! Ο βασιλικός chef ετοίμασε ένα βιβλίο με τις αγαπημένες συνταγές της Πριγκίπισσας με τίτλο Eating Royally. Μία από αυτές, οι κρέπες με σολομό…
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
- ¼ του κ.γ αλάτι
- Πιπέρι
- 1 αυγό
- 2 κρόκους αυγών
- 2 ½ φλιτζάνια γάλα
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό, κρεμμυδάκια)
- ¼ του φλιτζανιού βούτυρο
- 1κ.σ λάδι
- Γέμιση: 750 γρ φιλέτο σολομού
- ½ φλιτζάνι maple syrup
- ½ φλιτζάνι μουστάρδα Dijon
- 2 φλιτζάνια μαλακό κατσικίσιο τυρί
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι
- Πρόσθεσε το αυγό και τους κρόκους και ανακάτεψε
- Συμπλήρωσε με το γάλα και τα μυρωδικά και ανακάτεψε καλά
- Λιώσε το βούτυρο να πάρει καστανό χρώμα και πρόσθεσέ το στη ζύμη. Άσε το μείγμα να σταθεί 15 λεπτά
- Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζε μια μικρή κουταλιά βούτυρο και ψήσε τις κρέπες
- ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: Βάλε το φιλέτο σε ένα ταψάκι και πρόσθεσε από πάνω το maple syrup
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά και αφαίρεσε από το φούρνο. Ρίξε το σιρόπι που απομένει πάνω από το φιλέτο
- Κόψε το φιλέτο σε κυβάκια
- Κόψε τις κρέπες τετράγωνες και άπλωσε επάνω ένα λεπτό στρώμα μουστάρδα
- Συμπλήρωσε με τριμμένο κατσικίσιο τυρί και το σολομό
- Τύλιξε τις κρέπες ρολάκια και άσε της στο ψυγείο για μισή ώρα
- Σέρβιρε με ψιλοκομμένο άνηθο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ