Κριθαρότο με μανιτάρια

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει το πιο γρήγορο και πεντανόστιμο ριζότο που έφτιαξες ποτέ… ε, ριζότο; Όχι, γράψε λάθος! Το υπέροχο πιάτο σου ονομάζεται κριθαρότο επειδή γίνεται με κριθαράκι! Δοκίμασέ το οπωσδήποτε… Συνταγή που παρουσίασε μέσα από την εκπομπή Πρωινό mou.

Συστατικά

  • Λίγα μανιτάρια σε φέτες
  • 125 γρ. κρασί λευκό
  • 150 γρ μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Παρμεζάνα ή άλλα τριμμένα τυριά ή τυρί κρέμα
  • Λίγη πανσέτα ή καπνιστή γαλοπούλα
  • 500 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 100 γρ. γάλα
  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοίμασε όλα τα υλικά για να τα έχεις δίπλα σου όσο μαγειρεύεις! Ρίξε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το μπρόκολο. Συμπλήρωσε και τα μανιτάρια και Τσιγάρισε για 2 λεπτά
  • Ρίξε το κριθαράκι και ανακάτεψε καλά. Βάλε στο φαγητό και το κρασί και ανακάτεψε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια πρόσθεσε και λίγο χυμό λεμονιού.
  • Ρίξε το ζωμό και ανακάτεψε. Άφησε το κριθαρότο να ψηθεό λίγο και πρόσθεσε σιγά, σιγά το γάλα. Δοκίμασε το ζυμαρικό να σιγουρευτείς ότι έχει βράσει. Πρόσθεσε πιπέρι και κατέβασε από τη φωτιά
  • Σέρβιρε εμ τριμμένη παρμεζάνα ή τυρί κρέμα

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164