Παραδοσιακό και λαχταριστό πιάτο με ένα μικρό twist
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη σκορδαλιά:
- ½ kg πατάτες
- 1 σκόρδο
- 2½ φλ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. ξύδι
- ½ φλ. χυμός λεμονιού
- 1 αυγό
- αλάτι
Για τις κροκέτες:
- 1 1/2 kg μπακαλιάρος παστός
- 1 φλ. μπύρα
- 1 φλ. και 2 κ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 αυγό
- ½ ματσάκι άνηθος
- 2 κ. σούπας ρακή
- 1 κ. σούπας πάπρικα καπνιστή
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Σκορδαλιά:
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τις πατάτες για 30 λεπτά.
- “Χτύπησε” το σκόρδο στο γουδί ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνει αλοιφή.
- Κάνε τις πατάτες πουρέ και με το λιωμένο σκόρδο, το λάδι, το ξίδι, τον χυμό λεμονιού, το αυγό και το αλάτι ανακάτεψε στο μίξερ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Κροκέτες:
- Αφαίρεσε την πέτσα του μπακαλιάρου, κόψ’ τον σε κομμάτια και άφησέ τον για περίπου μία ημέρα σε νερό.
- Στράγγιξέ τον, αφαίρεσε τα κόκαλα και “μάδησέ” τον.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε καλά την μπύρα, το αλεύρι, το αυγό, τον άνηθο, τη ρακή, την πάπρικα, το πιπέρι και το σκόρδο λιωμένο.
- Πρόσθεσε τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι και συνέχισε το ανακάτεμα ώστε να ενωθεί με το κουρκούτι.
- Ζέστανε μπόλικο λάδι σε δυνατή φωτιά και με προσοχή ρίξε μία- μία κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι.
- Τηγάνισε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν χρώμα και στις δύο πλευρές.
- Άφησέ τες να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και σέρβιρε παρέα με τη σκορδαλιά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ