Είναι πολύ νόστιμες! Α, και αν θέλεις να τις κάνεις νηστίσιμες κάνε τα παρακάτω. Αντικατάστησε το βούτυρο με μαργαρίνη και κάθε αυγό με 1 κ.σ. αλεύρι σόγιας με λίγο νερό! Ακόμη και το τυρί μπορεί να αντικατασταθεί με φυτικό, που θα βρεις σε μεγάλα super market!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό σπανάκι
- 3 αυγά
- 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
- 1 1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αλάτι,πιπέρι
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- Λάδι για τηγάνισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε καλά το σπανάκι και κόψε σε μικρά κομμάτια
- Σούρωσε καλά, πιέζοντας να φύγει όλο το νερό. Στη συνέχεις ψιλόκοψε όσο περισσότερο μπορείς
- Βάλε σε ένα βαθύ μπολ και αλατοπιπέρωσε. Συμπλήρωσε το ψωμί τριμμένο, ένα αυγό και δύο κρόκκους, το βούτυρο, το τυρί και το κρεμμύδι. Κράτησε τα ασπράδια
- Ζύμωσε καλά και πλάσε σε ό, τι σχήμα σου αρέσει
- Χτύπησε ελαφρά τα ασπράδια με ελάχιστο νερό
- Βούτηξε τις κροκέτες στη φυγανιά και στη συνέχεια στο αυγό και ρίξε στο καυτό λάδι να πάρουν χρώμα
- Σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ