Κυπριακές πίτες με ρεβίθια

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό snack με “σπασμένα” ρεβίθια, σπανάκι και ανατολίτικα μπαχαρικά

Συστατικά

  • 400 gr βρασμένα ρεβίθια
  • 1/4 φλ. λάδι καρύδας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μέτριες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 1/2 κ. γλυκού κύμινο
  • 2 κ. γλυκού κουρκουμάς
  • 1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 6 φλ. baby σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 6 κυπριακές πίτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα μισά ρεβίθια στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Ζέστανε το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδια για περίπου πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε και τις πιπεριές, το κύμινο, τον κουρκουμά, τη σκόνη σκόρδου και αλάτι και σοτάρισε για άλλα τέσσερα λεπτά.
  • Ρίξε στο τηγάνι και τα πολτοποιημένα μαζί με τα ατόφια ρεβίθια, ανακάτεψε καλά και συνέχισε το μαγείρεμα για άλλα πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το σπανάκι και ανακάτεψε για τρία λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Μοίρασε το μείγμα στις πίτες που έχεις ανοίξει σαν “τσέπες” και σέρβιρε.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164