Λαχταριστό snack με “σπασμένα” ρεβίθια, σπανάκι και ανατολίτικα μπαχαρικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 gr βρασμένα ρεβίθια
- 1/4 φλ. λάδι καρύδας
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μέτριες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 2 1/2 κ. γλυκού κύμινο
- 2 κ. γλυκού κουρκουμάς
- 1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 6 φλ. baby σπανάκι ψιλοκομμένο
- 6 κυπριακές πίτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα μισά ρεβίθια στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν πουρές.
- Ζέστανε το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδια για περίπου πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε και τις πιπεριές, το κύμινο, τον κουρκουμά, τη σκόνη σκόρδου και αλάτι και σοτάρισε για άλλα τέσσερα λεπτά.
- Ρίξε στο τηγάνι και τα πολτοποιημένα μαζί με τα ατόφια ρεβίθια, ανακάτεψε καλά και συνέχισε το μαγείρεμα για άλλα πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε και το σπανάκι και ανακάτεψε για τρία λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Μοίρασε το μείγμα στις πίτες που έχεις ανοίξει σαν “τσέπες” και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ