Ετοίμασε το λαβράκι στον ατμό και συνόδευσέ το με το πλιγούρι και διάφορα λαχανικά. Μια ελαφριά και νόστιμη συνταγή από τον Σεφ Στυλιανό Αποστόλου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 600 γρ. λαυράκι
- 150 γρ. πλιγούρι
- 2 καρότα
- 1 αγγούρι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 λεμόνι
- 5 γρ. κρόκος Κοζάνης
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Φιλέταρε το λαυράκι και μαγείρεψέ το στον ατμό
- Σε μια κατσαρόλα με 1 1/2 λίτρο νερό βράσε το πλιγούρι και όταν είναι έτοιμο στράγγιξέ το και ανακάτεψέ το με τα κρεμμυδάκια και τα λαχανικά ψιλοκομμένα
- Ετοίμασε το λαδολέμονο ζεσταίνοντας το χυμό λεμονιού και διαλύοντας τον κρόκο Κοζάνης σε αυτόν
- Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και συμπλήρωσε σιγά, σιγά το ελαιόλαδο
- Περίχυσε με αυτό το πλιγούρι και σέρβιρε το λαυράκι με τη δροσερή σαλάτα από πλιγούρι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ