Ετοίμασε το λαβράκι στον ατμό και συνόδευσέ το με το πλιγούρι και διάφορα λαχανικά. Μια ελαφριά και νόστιμη συνταγή από τον Σεφ Στυλιανό Αποστόλου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 600 γρ. λαυράκι
- 150 γρ. πλιγούρι
- 2 καρότα
- 1 αγγούρι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 λεμόνι
- 5 γρ. κρόκος Κοζάνης
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Φιλέταρε το λαυράκι και μαγείρεψέ το στον ατμό
- Σε μια κατσαρόλα με 1 1/2 λίτρο νερό βράσε το πλιγούρι και όταν είναι έτοιμο στράγγιξέ το και ανακάτεψέ το με τα κρεμμυδάκια και τα λαχανικά ψιλοκομμένα
- Ετοίμασε το λαδολέμονο ζεσταίνοντας το χυμό λεμονιού και διαλύοντας τον κρόκο Κοζάνης σε αυτόν
- Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και συμπλήρωσε σιγά, σιγά το ελαιόλαδο
- Περίχυσε με αυτό το πλιγούρι και σέρβιρε το λαυράκι με τη δροσερή σαλάτα από πλιγούρι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ