Λαβράκι με σαλάτα από πλιγούρι

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ετοίμασε το λαβράκι στον ατμό και συνόδευσέ το με το πλιγούρι και διάφορα λαχανικά. Μια ελαφριά και νόστιμη συνταγή από τον Σεφ Στυλιανό Αποστόλου

Συστατικά

  • 600 γρ. λαυράκι
  • 150 γρ. πλιγούρι
  • 2 καρότα
  • 1 αγγούρι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 λεμόνι
  • 5 γρ. κρόκος Κοζάνης
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Φιλέταρε το λαυράκι και μαγείρεψέ το στον ατμό
  • Σε μια κατσαρόλα  με 1 1/2 λίτρο νερό βράσε το πλιγούρι και όταν είναι έτοιμο στράγγιξέ το και ανακάτεψέ το με τα κρεμμυδάκια και τα λαχανικά ψιλοκομμένα
  • Ετοίμασε το λαδολέμονο ζεσταίνοντας το χυμό λεμονιού και διαλύοντας τον κρόκο Κοζάνης σε αυτόν
  • Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και συμπλήρωσε σιγά, σιγά το ελαιόλαδο
  • Περίχυσε με αυτό το πλιγούρι και σέρβιρε το λαυράκι με τη δροσερή σαλάτα από πλιγούρι

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164