Πλούσια σαλάτα με τα λαχανικά της άνοιξης! Συνόδευσέ την με μια… βραστή vinegrette μπαλσάμικου με μέλι και μουστάρδα και απόλαυσε την πιο γευστική σαλάτα που ετοίμασες ποτέ…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μαρούλι
- 1/2 κόκκινη λόλα
- 1/2 ματσάκι ρόκα
- 1 μικρό φινόκιο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- Για τη βινεγκρέτ: 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χλιαρό νερό
- 3 κ.σ. μπαλσάμικο ξίδι
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε και ξέπλυνε τα λαχανικά σου, απομάκρυνε τα σκληρά μέρη και άφησε να στραγγίξουν
- Κόψε τα μαρούλια και την λόλα με το χέρι σε χοντρά κομμάτια και βάλε σε σαλατιέρα.
- Ψιλόκοψε το φινόκιο και τα κρεμμυδάκια και συμπλήρωσε επίσης στη σαλάτα
- Από πάνω πρόσθεσε και τον άνηθο ψιλοκομμένο και ανακάτεψε ελαφρά με τα χέρια σου
- Σε αντικολλητικό σκεύος ζέστανε ελαφρά το ξίδι και πρόσθεσε το μέλι με τη μουστάρδα. Ανακάτεψε να λιώσουν τα υλικά
- Συμπλήρωσε λίγο νεράκι, το ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε. Άφησε τα υλικά να πάρουν μια βράση και κατέβασε από τη φωτιά
- Περίχυσε με το μείγμα, αφού κρυώσει ελαφρά, τη σαλάτα σου και σέρβιρε αμέσως
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ