Αγκινάρα γεμιστή με σος hollandaise

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Mια διάσημη σάλτσα γεμίζει τρυφερή αχνιστή αγκινάρα. Ο άσος στο μανίκι σου για ένα πρώτο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου

Συστατικά

  • 3-4 αγκινάρες
  • To χυμό ενός λεμονιού
  • 1 λίτρο νερό
  • 5-6 k.s. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Για την hollandaise: 20 ml λευκό ξίδι
  • 30 ml νερό
  • 130 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 3 κρόκους αβγών
  • 20 ml χυμό λεμονιού
  • Aλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τις αγκινάρες από τα σκληρά ψύλλα, αλλά χωρίς να αφαιρέσεις και τα εσωτερικά. Βάλε σε νερό με λεμόνι για αν μην μαυρίσουν
  • Στρώσε σε ένα τρυπητό και βάλε στη φωτιά να αχνιστούν και να μαλακώσουν στον ατμό
  • Βάλε σε ένα κατσαρολάκι το νερό για την hollandaise μαζί με το ξίδι. Άφησε να κρυώσει ελαφρά
  • Ρίξε τους κρόκκους και χτύπησε με σύρμα να γίνει ένα μείγμα. Γύρισε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και ανακάτευε ζωηρά
  • Αύξησε σταδιακά τη θερμοκρασία και όταν η σος σου πάρει ομοιόμοφη και ελαφρώς κρεμώδη υφή κατέβασε από τη φωτιά
  • Λιώσε το βούτυρο χωρίς να το κάψεις και ρίξε σιγά, σιγά στη σάλτσα προσέχοντας να μην κόψει. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το χυμό λεμόνι
  • Στρώσε τις αγκινάρες σου στο πιάτο – θα πρέπει να έχουν ανοίξει σαν τριαντάφυλλο. Γέμισε με τη σάλτσα, πασπάλισε με μαϊντναό ψιλοκομμένο και σέρβιρε

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164