Mια διάσημη σάλτσα γεμίζει τρυφερή αχνιστή αγκινάρα. Ο άσος στο μανίκι σου για ένα πρώτο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3-4 αγκινάρες
- To χυμό ενός λεμονιού
- 1 λίτρο νερό
- 5-6 k.s. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Για την hollandaise: 20 ml λευκό ξίδι
- 30 ml νερό
- 130 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 3 κρόκους αβγών
- 20 ml χυμό λεμονιού
- Aλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τις αγκινάρες από τα σκληρά ψύλλα, αλλά χωρίς να αφαιρέσεις και τα εσωτερικά. Βάλε σε νερό με λεμόνι για αν μην μαυρίσουν
- Στρώσε σε ένα τρυπητό και βάλε στη φωτιά να αχνιστούν και να μαλακώσουν στον ατμό
- Βάλε σε ένα κατσαρολάκι το νερό για την hollandaise μαζί με το ξίδι. Άφησε να κρυώσει ελαφρά
- Ρίξε τους κρόκκους και χτύπησε με σύρμα να γίνει ένα μείγμα. Γύρισε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και ανακάτευε ζωηρά
- Αύξησε σταδιακά τη θερμοκρασία και όταν η σος σου πάρει ομοιόμοφη και ελαφρώς κρεμώδη υφή κατέβασε από τη φωτιά
- Λιώσε το βούτυρο χωρίς να το κάψεις και ρίξε σιγά, σιγά στη σάλτσα προσέχοντας να μην κόψει. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το χυμό λεμόνι
- Στρώσε τις αγκινάρες σου στο πιάτο – θα πρέπει να έχουν ανοίξει σαν τριαντάφυλλο. Γέμισε με τη σάλτσα, πασπάλισε με μαϊντναό ψιλοκομμένο και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ