Ένας άλλος τρόπος να δοκιμάσεις τις αγκινάρες. Γεμιστή με τυράκι και κρέμα γάλακτος θα γίνει το αγαπημένο σου φαγητό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 αγκινάρες φρέσκιες καθαρισμένες (κράτησε και τα εξωτερικά φύλλα, τα τρυφερά! Όχι μόνο την καρδιά)
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 50γρ. ροκφόρ λιωμένο
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Το χυμό από 2 λεμόνια
- Ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια, το χυμό
- 5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αφού καθαρίσεις τις αγκινάρες βούτηξέ τες σε ένα μπολ με το χυμό λεμονιού και μπόλικο νερό
- Βάλε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό και βράσε τις αγκινάρες για 20 λεπτάκια να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν
- Άναψε το γκριλ του φούρνου. Με ένα κουτάλι αφαίρεσαι ένα μέρος από την καρδιά της αγκινάρας
- Ψιλόκοψε το και πρόσθεσέ το σε ένα μπολ με το ροκφορ, την παρμεζάνα και αλατοπίπερο. Πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε
- Γέμισε τις αγκινάρες ράντισε με ελαιόλαδο και βάλε στο φούρνο να πάρουν χρώμα και να λιώσουν τα τυριά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ