Ένας άλλος τρόπος να δοκιμάσεις τις αγκινάρες. Γεμιστή με τυράκι και κρέμα γάλακτος θα γίνει το αγαπημένο σου φαγητό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 αγκινάρες φρέσκιες καθαρισμένες (κράτησε και τα εξωτερικά φύλλα, τα τρυφερά! Όχι μόνο την καρδιά)
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 50γρ. ροκφόρ λιωμένο
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Το χυμό από 2 λεμόνια
- Ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια, το χυμό
- 5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αφού καθαρίσεις τις αγκινάρες βούτηξέ τες σε ένα μπολ με το χυμό λεμονιού και μπόλικο νερό
- Βάλε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό και βράσε τις αγκινάρες για 20 λεπτάκια να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν
- Άναψε το γκριλ του φούρνου. Με ένα κουτάλι αφαίρεσαι ένα μέρος από την καρδιά της αγκινάρας
- Ψιλόκοψε το και πρόσθεσέ το σε ένα μπολ με το ροκφορ, την παρμεζάνα και αλατοπίπερο. Πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε
- Γέμισε τις αγκινάρες ράντισε με ελαιόλαδο και βάλε στο φούρνο να πάρουν χρώμα και να λιώσουν τα τυριά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ