Πιπεριές “γεμιστές” με κιμά, ρύζι και ντομάτες με λιωμένα τυριά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 κουτιά ντομάτα κονκασέ
- 1 φλ. ρύζι
- 1 φλ. ζωμός βοδινού
- 1 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1/2 κ. γλυκού κύμινο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος
- 1 φλ. τριμμένο cheddar
- 1/2 φλ. τριμμένη γραβιέρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε τον κιμά, το κρεμμύδι και στο σκόρδο.
- Σοτάρισε τα υλικά για πέντε λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς.
- Πρόσθεσε τις πιπεριές και συνέχισε το μαγείρεμα για τέσσερα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίξε και την ντομάτα κονκασέ, το ρύζι, το ζωμό βοδινού, το καγιέν και το κύμινο και αλατοπιπέρωσε τα υλικά.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κάλυψε με το καπάκι, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 25 λεπτά.
- Πρόσθεσε τον κόλιανδρο, αφαίρεσε από τη φωτιά και πασπάλισε με τα τριμμένα τυριά.
- Κάλυψε ξανά με το καπάκι, ξαναβάλε στη φωτιά και μαγείρεψε για δύο λεπτά, μέχρι να λιώσουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ