Αυγό με σπαράγγια, μια ιδέα για brunch αντάξια των καλύτερων σεφ! Αξίζει να τη δοκιμάσεις αν αναζητάς έναν τρόπο να συνδυάσεις μοναδικά συστατικά με το αυγό σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζ. τυρί ρικότα
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σούπας βούτυρο
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 300 γραμμ. σπαράγγια καθαρισμένα
- 120 γραμμ. μανιτάρια morel ή μικρά μανιτάρια, μισά ή σε τέταρτα
- μισό φλιτζ. ζωμό κότας με λιγότερο αλάτι
- 3 κ.σούπας κρέμα γάλακτος
- 4 κουταλάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 4 κουταλάκια ψιλοκομμένα μυρώνια
- 1 κ.γλυκού χυμό λεμονιού
- 4 πολύ φρέσκα μεγάλα αυγά
- 4 χοντρές φέτες χωριάτικο ψωμί φρυγανισμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το τυρί, 1/4 κουταλιού αλάτι και μια πρέζα πιπέρι σε ένα μπολ. Άφησέ το στην άκρη.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το βούτυρο και το λάδι. Ζέστανέ τα μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Ρίξε τα σπαράγγια και μαγείρεψέ τα για ένα λεπτό. Πρόσθεσε τα μανιτάρια.
- Ρίξε το ζωμό και άστο να σιγοβράσει. Σκέπασε και μαγείρεψε για 2 λεπτά.
- Ξεσκέπασε και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια, περίπου άλλα δύο λεπτά.
- Ρίξε την κρέμα και μαγείρεψε μέχρι να πήξει ελαφρά, άλλα 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα μυρωδικά και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπέρωσε και βγάλε από τη φωτιά.
- Σε μια βαθιά και μεγάλη κατσαρόλα βάλε νερό να βράσει. Σπάσε ένα αυγό τη φορά μέσα σε ένα φλιτζάνι και ρίξτο μέσα στο νερό.
- Μαγείρεψε τα αυγά μέχρι να βράσει το ασπράδι, περίπου 2 με 3 λεπτά.
- Με τρυπητή κουτάλα βγάλε τα αυγά και βάλτα σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
- Άλειψε την ρικότα στις φέτες του ψωμιού. Χώρισε τα σπαράγγια και βάλτα πάνω στις φέτες του ψωμιού. Ρίξε λίγη από τη σαλτσούλα των σπαραγγιών πάνω από τα σπαράγγια.
- Βάλε ένα αυγό σε κάθε φέτα και ρίξε αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρεται ζεστό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ