Λαχταριστά burgers με μελιτζάνα, χαλούμι και pesto μυρωδικών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για το pesto:
- 1 φλ. φύλλα κόλιανδρου
- 1 φλ. φύλλα μαϊντανού
- 1/2 φλ. φύλλα δυόσμου
- 3 κ. σούπας φιστίκι Αιγίνης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 ξύσμα, χυμός και ξύσμα
- 1 κ. γλυκού ξύδι
- 1 κ. γλυκού μπούκοβο
- αλάτι, πιπέρι
Για τα burgers:
- ελαιόλαδο για άλειμμα
- 1 μεγάλη μελιτζάνα σε λεπτές φέτες
- 200 gr χαλούμι σε λεπτές φέτες
- 6 ψωμάκια για burger
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στο μπλέντερ χτύπησε τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, το δυόσμο, τα φιστίκια, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το λάδι, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το ξύδι, το μπούκοβο και αλατοπίπερο μέχρι να γίνουν πάστα.
- Αλατοπιπέρωσε τις μελιτζάνες από όλες τις πλευρές και άλειψε μια γκριλιέρα με μπόλικο λάδι.
- Μόλις κάψει η γκριλιέρα πρόσθεσε μια στρώση μελιτζάνας και ψήσε για περίπου έξι λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Μετάφερε τις ψημένες μελιτζάνες σε μια πιατέλα και επανάλαβε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια, αλείφοντας πάντα την γκριλιέρα με λάδι πριν τις τοποθετήσεις.
- Ρίξε κι άλλο λάδι στην γκριλιέρα και τοποθέτησε τις φέτες χαλούμι και ψήσε για ένα με δύο λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Στήσε τα burgers απλώνοντας μια γενναία ποσότητα pesto στα ψωμάκια και έπειτα τη μελιτζάνα και το χαλούμι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ