Burgers με μανιτάρια πορτομπέλο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστά vegetarian burgers με καπνιστό τυρί και ρόκα

Συστατικά

  • 3 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 2 κ. σούπας μαγιονέζα
  • 4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 120 gr τριμμένο καπνιστό Gouda
  • 4 ψωμάκια για burger
  • 1/2 φλ. κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. ρόκα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε τη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά και ανακάτεψε σε ένα μπολ τη μουστάρδα με τη μαγιονέζα.
  • Κόψε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και με ένα πινέλο άλειψέ τα σε όλες τις πλευρές τους με το λάδι και αλατοπιπέρωσέ τα καλά.
  • Τοποθέτησε τα μανιτάρια στην γκριλιέρα με την πλευρά του κοτσανιού προς τα κάτω και ψήσε για πέντε λεπτά.
  • Γύρισε τα μανιτάρια πλευρά, κάλυψε με το καπάκι και ψήσε για άλλα περίπου πέντε λεπτά.
  • Μοίρασε το Gouda στις “τρύπες” των μανιταριών που έχουν αφήσει τα κοτσάνια τους και συνέχισε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Βάλε τα ψωμάκια να ζεσταθούν στη γκριλιέρα με την ψίχα προς τα κάτω μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  • Στήσε τα burgers αλείφοντας το κάτω ψωμάκι με τη μισή σος Dijonaise, από πάνω τοποθέτησε τα μανιτάρια και έπειτα την ψιλοκομμένη πιπεριά και μερικά φύλλα ρόκας.
  • Άλειψε την υπόλοιπη Dijonaise στα υπόλοιπα ψωμάκια (καπάκια) και “κλείσε” τα burgers.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164