Caponata… τουρλού με ταυτότητα ισπανική

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Διάφορα λαχανικά ελαιόλαδο και ελαφριά καλοκαρινή γεύση. Και το όνομα αυτής Caponata… Σε κάποιες άλλες παραλλαγές στην Ισπανία την ετοιμάζουν με ψάρι.

Συστατικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 250 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 180 γρ. κάπαρη
  • 700 γρ. σέλερι (το λευκό τραγανό κομμάτι)
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 400 γρ. κρεμμύδι
  • 400 γρ. ντομάτες
  • 1/3 του φλιτζανιού ξίδι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Φρέσκο Βασιλικό
  • Κουκουνάρι ανάλατο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε το σέλερι από τα φύλλα και άφησέ τα σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για πέντε λεπτά
  • Στράγγιξε και κόψε σε μικρές μπουκίτσες. Σόταρε σε ελαιόλαδο για λίγα λεπτά και κράτησε στην άκρη
  • Πλύνε τις μελιτζάνες σου και κόψε σε κυβάκια. Βάλε τα κομμάτια σε ένα σουρωτήρι και αλάτισε καλά. Άφησε για μερικές ώρες ώστε να τραβήξει το αλάτι την πίκρα τους
  • Παράλληλα ξεφλούδισε τις ντομάτες σου και ψιλόκοψέ τες
  • Ξέπλυνε τις μελιτζάνες και βάλε σε απορροφητικό χαρτί να σταγγίξουν καλά.
  • Ψιλόκοψε το κρεμμύδι και σόταρε σε ελαιόλαδο, προσθέτοντας την κάπαρη, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο και τις ντομάτες. Άφησε για 15 λεπτά και κατέβασε από τη φωτιά
  • Την ίδια στιγμή σόταρε τις μελιτζάνες σου σε μπόλικο ελαιόλαδο και γύρισέ τες στην σάλτσα ντομάτας μαζί με το σέλερι
  • Ψήσε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά και πρόσθεσε το ξίδι και τη ζάχαρη
  • Αφού εξατμιστεί τελείως το ξίδι και η έντονη μυρωδιά κατέβασε από τη φωτιά και άφησε το φαγητό να κρυώσει
  • Σέρβιρε την caponata κρύα και γάρνιρε με φρέσκο βασιλικό

Tip

Άψογος συνδυασμός με φέτα. Φύλαξέ το στο ψυγείο για αρκετές ημέρες

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164