Ψάχνεις για ένα τραγανό σνακ που όμως δεν θα σε κάνει να νιώθεις δεκάδες τύψεις; Τι λες για chips κολοκυθιού; Δοκίμασέ τα πριν βιαστείς να τα… υποτιμήσεις!!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
- Αλάτι, πιπέρι
- Καπνιστή πάπρικα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο σου στους 200oC και λάδωσε μια λαμαρίνα
- Πλύνε τα κολοκυθάκια και κόψε σε λεπτέ ροδέλες ή “σερπαντίνα”. Ράντισε με ελαιόλαδο
- Σε ένα μπολ ανάμειξε την παρεμάνα, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα
- Πάναρε το κολοκύθι στο μείγμα καλά να αποκτήσει μια στρώση και από τις δύο πλευρές και στρώσε σε μια σειρά στο ταψί
- Ψήσε στο φούρνο για 20′-30′ λεπτά, να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά
- Χρησιμοποίησε σπάτουλα για να τα αφιαρέσεις όσο είναι ζεστά. Σέρβιρε αμέσως
Tip
To θέμα σου εδώ είναι να φύγει η υγρασία από το κολοκυθάκι και να γίνει τραγανό. Ίσως σε βοηθήσει καλύτερα η λειτουργία αέρα του φούρνου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ