Τα γεμιστά είναι το φαγητό του καλοκαιριού. Δεν θέλεις όμως να το δοκιμάσεις λίιιιιγο διαφορετικά; Εμείς επιλέξαμε αντί για ρύζι να βάλουμε κινόα και το αποτέλεσμα ήταν απολαυστικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 μέτριες ώριμες ντομάτες
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι κινόα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο & λίγο ακόμη για το ταψί σου
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο σου στους 180oC.
- Καθάρισε τις ντομάτες όπως ακριβώς για τα γεμιστά. Κόψε το “καπάκι” και με ένα κουτάλι αφαίρεσε προσεκτικά το εσωτερικό τους, χωρίς να το πετάξεις.
- Βάλε το κινόα με 1 φλιτζάνι νερό να πάρει μια βράση, σκέπασε με πετσέτα και άφησε για 15′ λεπτά. Θέλεις να κρατάει λίγο όταν γεμίσεις τις ντομάτες
- Τρίψε τη σάρκα της ντομάτα και βάλε σε ένα μπολ με το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Αλατοπιπέρωσε. Πρόσθεσε το κινόα και το ελαιόλαδο και ανακάτεψε καλά.
- Γέμισε τις ντομάτες, χωρίς να τις ξεχειλίσεις και σκέπασε με τα καπάκια της ντομάτας.
- Βάλε τις ντομάτες σε ταψάκι, περίχυσε με λίγο ελαιόλαδο και ψήσε στο φούρνο για 30-35′ λεπτά.
- Σέρβιρε ζεστές ή κρύες
Tip
Μπορείς φυσικά να ετοιμάσεις και πιπεριές με τον ίδιο τρόπο. Φρόντισε μόνο να τρίψεις μια ακόμη ντοματούλα για τη γέμιση σου!!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ