Τραγανά λαχανικά με τρυφερά φασόλια και ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε γευστικό ζωμό κότας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 500 gr φιλέτο μπούτι κοτόπουλο σε κύβους
- αλάτι, πιπέρι
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 καρότα σε κύβους
- 2 κλωνάρια σέλερι σε κύβους
- 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
- 8 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 2 φύλλα δάφνης
- 500 gr βρασμένα φασόλια
- 4 φλ. baby σπανάκι
- 2 κ. σούπας + έξτρα χυμός λεμονιού
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε μία κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπέρωσε καλά τα μπουτάκια κοτόπουλου.
- Ρίξε τα κομμάτια κοτόπουλου στην κατσαρόλα και σοτάρισε για περίπου τρία λεπτά.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι.
- Σοτάρισε τα λαχανικά για τρία λεπτά και πρόσθεσε το θυμάρι για ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και τη δάφνη και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και ρίξε τα φασόλια και το κοτόπουλο.
- Μόλις περάσουν 15 λεπτά, πρόσθεσε το σπανάκι για δύο λεπτά και το χυμό λεμονιού με τον άνηθο και το μαϊντανό.
- Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε με έξτρα χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ