Όλη η μαγεία των μεσογειακών αρωμάτων σε μια σούπερ ενισχυτική σαλάτα με μελιτζάνα και κουσκούς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη σαλάτα:
- 3/4 φλ. κουσκούς
- 1 μελιτζάνα
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 μικρά αγγουράκια
- 3/4 φλ. πιπεριές Φλωρίνης
- 1/2 φλ. ελιές
- 60 gr φέτα
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για τη βινεγκρέτ:
- 3 κ. σούπας ξύδι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 3/4 κ. γλυκού ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά το ξύδι με το λάδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ρίγανη, ενάμισι κουταλάκι νερό και αλατοπίπερο.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και κόψε τη μελιτζάνα και το κολοκυθάκι σε λεπτές ροδέλες.
- Βράσε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και άφησέ το να κρυώσει.
- Βάλε τις ροδέλες μελιτζάνας και κολοκυθιού σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλατοπιπέρωσέ τα και ψήσε για περίπου 15 λεπτά.
- Μοίρασε το κουσκούς σε μπολ, από πάνω μοίρασε τη μελιτζάνα με το κολκυθάκι και το αγγούρι σε ροδέλες με την πιπεριά σε λωρίδες.
- Πασπάλισε με τις ελιές και τη φέτα, ράντισε με τη βινεγκρέτ και τελείωσε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ