Ντοματούλες, πιπεριές, μελιτζάνες με γέμιση από κουσκούς και μια σειρά από φρέσκα υπέροχα λαχανικά. Τι λες να… προκαλέσεις τη μαμά με την εναλλακτική σου πρόταση για τα παραδοσιακά γεμιστά; Ό, τι πρέπει για το ζεστό μεσημεράκι του Μαΐου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μέτριες ντοματες σφιχτές
- 3 μέτριες πιπεριές πράσινες
- 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
- 100 γρ. Κουσκούς
- 1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Αρκετό άνηθο ψιλοκομμένο
- 10 ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι σε κομματάκια
- 3-4 μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες και άδειασέ τες για να τις γεμίσεις. Κράτησε το εσωτερικό από τις ντομάτες για τη γέμιση
- Βάλε το κουσκούς σε ένα μπολ και συμπλήρωσε νερό, ακριβώς στη μισή ποσότητά του. Άφησε σκεπασμένο με πετσέτα για 5-7 λεπτά να πιεί το νερό
- Σε ένα πολυμίξερ χτύπησε το εσωτερικό της ντομάτας και πρόσθεσε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και την πιπεριά ψιλοκομμένη και τις ελιές μαζί με το μισό ποτήρι λάδι. Αλατοπιπέρωσε
- Αφού φουσκώσει το κουσκούς (μη σε απασχολεί αν είναι λίγο σκληρό, θα μαλακώσει και στο ψήσιμο) πρόσθεσέ το στα υπόλοιπα υλικά της γέμισης
- Γέμισε ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες και βάλε σε ένα ταψάκι. Αλατοπιπέρωσε και περίχυσε με το ελαιόλαδο
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 30 με 35 λεπτά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ