Λαχταριστό φιλέτο στο τηγάνι με τραγανά λαχανικά και κρέμα βουτύρου με βότανα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 κ. σούπας βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 1/2 κ. γλυκού θυμάρι λιωμένο
- 1 1/2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κόντρα φιλέτα μοσχαρίσια
- 1 γλυκό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 500 gr σπαράγγια κομμένα στη μέση
- 230 gr μανιτάρια κομμένα στη μέση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τρεις κουταλιές βούτυρο με το σκόρδο, τον μαϊντανό, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Αλατοπιπέρωσε καλά τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές.
- Λιώσε μία κουταλιά βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήσε τα φιλέτα για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
- Αφαίρεσε το κρέας από το τηγάνι, άφησέ το για 10 λεπτά να “σταθεί”και πρόσθεσε μία κουταλιά βούτυρο.
- Ρίξε το κρεμμύδι, τα σπαράγγια και τα μανιτάρια και σοτάρισε ανακατεύοντας για περίπου τέσσερα λεπτά.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστά τα λαχανικά και από πάνω τα φιλέτα σε λεπτές φέτες, περιχύνοντας με το μείγμα βουτύρου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ