Λατρεύεις τις τηγανητές πατάτες; Περίμενε να δοκιμάσεις τα sticks σελινόριζας και τότε θα αλλάξεις γνώμη. Τραγανά κομμάτια με πικάντικη γεύση και υπέροχο άρωμα. Και το καλύτερο; Δεν τηγανίζουμε, για να μένεις πιστή στη σωστή διατροφή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μεγάλες σελινόριζες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Θυμάρι ξερό
- Λίγο χυμό λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τις σελινόριζες και κράτησε μόνο τη λευκή σάρκα τους. Κόψε όπως τις πατάτες και ανάλογα με τα γούστα σου – πιο χοντρές ή σε λεπτά στικς.
- Γέμισε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και το χυμό λεμόνι και άφησε να πάρει βράση. Αλάτισε και ρίξε τη σελινόριζα να πάρει μια βράση για μερικά λεπτά
- Στράγγιξε τη σελινόριζα και βύθισε γρήγορα το σουρωτήρι σε παγωμένο νερό για να την μπλανσάρεις. Στράγγιξε και πάλι
- Στρώσε τα κομματάκια σελινόριζας σε λαδόκολλα, αλάτισε, πρόσθεσε πιπέρι και ξερό θυμάρι και ράντισε με ελαιόλαδο
- Βάλε στο φούρνο στους 200oC να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές για περίπου 20 λεπτά. Στα μέσα περίπου του χρόνου ψησίματος, ανακίνησε λίγο τη λαδόκολλα να γυρίσουν οι σελινόριζες και από την άλλη πλευρά
- Βάλε το φούρνο σου στο γκριλ για 3′-4′ λεπτά αν θέλεις να δώσεις έξτρα χρώμα και τραγανή υψή. Βγάλε από το φούρνο και σέρβιρε
Tip
Μπορείς αντό για λεμόνι να δοκιμάσεις κόκκινο ξύδι στο ψήσιμο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ