Γιατί η εποχή το επιβάλλει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ
- 4-5 ώριμες ντομάτες (ή μία κονσέρβα ντοματάκια)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κιλό φρέσκα πράσινα φασολάκια καθαρισμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 3 μεγάλες πατάτες
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, πλένεις και καθαρίζεις τα φασολάκια από τις ίνες τους.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα, προσθέτεις το ελαιόλαδο, για να κάψει και στη συνέχεια σοτάρεις το κρεμμυδάκι.
- Μόλις διαλυθεί, προσθέτεις στην κατσαρόλα το σκόρδο και, μετά από ένα λεπτό, τα φασολάκια σου, προκειμένου να μαραθούν ελαφρά.
- Προσθέτεις την τριμμένη ντομάτα και τον ντοματοπελτέ μαζί με δύο κούπες νερό. Ανακατεύεις και χαμηλώνεις για λίγο τη φωτιά.
- Παράλληλα, καθαρίζεις τις πατάτες και τις κόβεις σε μεγάλα κομμάτια. Τις προσθέτεις στην κατσαρόλα μαζί με τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνεις και σκεπάζεις την κατσαρόλα.
- Αφήνεις το φαγητό να βράσει για περίπου 45 λεπτά, μέχρι τα φασολάκια να πιουν τα υγρά στην κατσαρόλα.
- Απολαμβάνεις με λίγη φέτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ