Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκι, πιπεριά και σπανάκι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1 μικρό κολοκύθι
- 3 φλ. baby σπανάκι
- 6 φύλλα βασιλικού
- 6 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλ. παρμεζάνα
- 1/2 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 100 gr μαλακό κατσικίσιο τυρί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε μεσαία φωτιά και σόταρε το κρεμμύδι και τη πιπεριά ψιλοκομμένα μαζί με αλάτι για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε το κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια, το σπανάκι και το βασιλικό, σόταρε για τρία λεπτά και αφαίρεσε από τη φωτιά.
- Χτύπα τα αυγά με την τριμμένη παρμεζάνα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μπολ και ρίξε το μείγμα στο τηγάνι.
- Πασπάλισε τη φριτάτα με το τριμμένο κατσικίσιο τυρί και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Ψήσε τη φριτάτα για περίπου οκτώ λεπτά, γύρισε το φούρνο στο γκριλ και ψήσε για άλλα δύο λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ