Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκι, πιπεριά και σπανάκι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1 μικρό κολοκύθι
- 3 φλ. baby σπανάκι
- 6 φύλλα βασιλικού
- 6 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλ. παρμεζάνα
- 1/2 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 100 gr μαλακό κατσικίσιο τυρί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε μεσαία φωτιά και σόταρε το κρεμμύδι και τη πιπεριά ψιλοκομμένα μαζί με αλάτι για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε το κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια, το σπανάκι και το βασιλικό, σόταρε για τρία λεπτά και αφαίρεσε από τη φωτιά.
- Χτύπα τα αυγά με την τριμμένη παρμεζάνα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μπολ και ρίξε το μείγμα στο τηγάνι.
- Πασπάλισε τη φριτάτα με το τριμμένο κατσικίσιο τυρί και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Ψήσε τη φριτάτα για περίπου οκτώ λεπτά, γύρισε το φούρνο στο γκριλ και ψήσε για άλλα δύο λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ