Ένα είδος ομελέτας με νόστιμες πατατούλες, ντοματάκια και διάφορα λαχανικά! Γιατί μπορεί να φτιάχνεις ένα είδος ομελέτας, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα έχει εκλεκτή γεύση!
258 Θερμίδες/Μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Μισό κιλό κίτρινες πατάτες (όπως π.χ. Κύπρου), καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φετούλες
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 12 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- Μία πρέζα αλάτι και μία πρέζα πιπέρι
- ½ φλιτζάνι κίτρινα τοματάκια cherry κομμένα στη μέση
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή/και κόλιανδρο για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180ο βαθμούς
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο βάλε το λάδι και άφησέ το να κάψει
- Ρίξε τις πατάτες και σε μέτρια φωτιά μαγείρεψέ τες για περίπου 5′ λεπτά. Πρόσθεσε τα καρότα και μαγείρεψε για άλλα 5 λεπτά μέχρι καρότα και πατάτες να μαλακώσουν και να ροδίσου, γυρίζοντάς τα απαλά από την άλλη πλευρά
- Σε ένα μπολ χτύπα ελαφρά τα αβγά με τα μισά κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξε το μείγμα πάνω από τις πατάτες
- Βάλε το τηγάνι ξεσκέπαστο στο φούρνο για περίπου 18 λπετά ή μέχρι η φριτάτα να μην είναι υγρή από πάνω
- Βγάλε το τηγάνι από το φούρνο και άφησέ το για 5′ λεπτά στην άκρη
- Για το σερβίρισμα ανακάτεψε τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια με τα ντοματίνια, το σκόρδο και το μαϊντανό
- Με μια σπάτουλα ξεκόλλησε τις άκρες της φριτάτας. Κάλυψε το τηγάνι με ένα πιάτο όσο μεγάλο όσο και η διάμετρος του τηγανιού. Με τα δύο χέρια αναποδογύρισε τη φριτάτα
- Πασπάλισε με το μείγμα του μαϊντανού και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ