Ζουμερή μπαγκέτα με τρυφερό μπρόκολο φούρνου και τραγανή πιπεριά σε σος μαγιονέζας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη σος:
- 1/2 φλ. μαγιονέζα
- 1 κ. γλυκού κέτσαπ
- 1 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1/2 κ. γλυκού σησαμέλαιο
Για το ψητό μπρόκολο:
- 750 gr μπρόκολο σε φουντίτσες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
Για τα σάντουιτς:
- 1 γαλλική μπαγκέτα
- 1 πιπεριά σε λεπτές ροδέλες
- 60 gr φέτα τριμμένη
- 1/2 φλ. κρεμμύδι σε ροδέλες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά της σος και άφησέ τη στο ψυγείο καλυμμένη με μεμβράνη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το μπρόκολο με το λάδι, το σκόρδο και το αλάτι.
- Μετάφερε τα υλικά σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, άπλωσέ τα και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
- Κόψε την μπαγκέτα οριζοντίως και άπλωσε τη σος στο εσωτερικό της.
- Τοποθέτησε το ψητό μπρόκολο σε όλη την εσωτερική επιφάνεια της μπαγκέτας.
- Μοίρασε πάνω από το μπρόκολο την πιπεριά, τη φέτα και τα κρεμμύδια και κλείσε το σάντουιτς.
- Πίεσε ελαφρώς την μπαγκέτα, άφησέ το να σταθεί για πέντε λεπτά και κόψε σε μερίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ