Οι γλυκοπατάτες είναι μια πολύ χορταστική και ιδιαίτερη επιλογή για το τραπέζι σου που όμως θα του δώσουν αυτό το κάτι διαφορετικό για να μη… βαριέσαι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κονσέρβα μαύρα (ή κόκκινα) φασόλια
- μισό κουταλάκι κύμινο
- λίγο πιπέρι καγιέν
- 1 μάτσο σπανάκι
- 1 μεγάλο λάιμ
- 150 γραμμ. άπαχο στραγγιστό γιαούρτι
- μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τρύπα προσεκτικά τις πατάτες (αφού τις πλύνεις καλά) με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία τους.
- Βάλε τις πατάτες σε πιάτο ασφαλές για μικροκύματα και βάλε τες στα μικροκύματα να ψηθούν στο high, γυρίζοντάς τες ανάποδα στο ενδιάμεσο, για 16 με 18 λεπτά.
- Δέκα λεπτά πριν βγάλεις τις πατάτες, ζέστανε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε το σκόρδο.
- Πρόσθεσε τα φασόλια, το κύμινο, λίγο πιπέρι καγιέν και 2 κ.σούπας νερό, αύξησε την ένταση και σώταρε ανακατεύοντας μέχρι να ζεσταθούν καλά τα φασόλια.
- Ρίξε το σπανάκι που έχεις πλύνει και στραγγίσει μαζί με 1/4 κ.γλυκού αλάτι και μαγείρεψε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.
- Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατάτες χάραξέ τες οριζόντια και άνοιξέ τες προσεκτικά να μην “σκιστούν” στα δύο.
- Αλατοπιπέρωσέ τες.
- Περίχυσέ τες με το χυμό από το λάιμ.
- Βάλε σε κάθε πατάτα λίγο από το μίγμα με τα φασόλια και από μια κουταλιά γιαούρτι.
- Πασπάλισε με ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και έξτρα πιπέρι αν θέλεις.
Tip
Μπορείς να ψήσεις τις πατάτες στο φούρνο τυλίγοντάς τες με αλουμινόχαρτο υπολογίζοντας ότι θα αυξηθεί ο χρόνος της συνταγής ανάλογα με το πόσο θα πάρει για να μαλακώσουν οι πατάτες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ