Γιουβέτσι χωρίς κρέας γίνεται; Ναι, με λαχανικά γι’ αυτό και ονομάζεται ψευτογιούβετσο. Είναι κατεξοχήν νηστίσιμο φαγητό που όμως τρώγεται άνετα και το καλοκαίρι που τα λαχανικά είναι πολλά και πλούσια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Μισό πακέτο κριθαράκι (250 γρ.)
- 3 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 4 κ.σ. αρακά
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 σφηνάκι ούζο
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Μερικά ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κουτάλια της σούπας πελτέ τομάτας
- 1 μεγάλη φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
- Ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το ελαιόλαδο να κάψει και σόταρε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Πρόσθεσε τις πιπεριές και συνέχισε ώσπου να μαλακώσουν
- Στη συνέχεια ρίξε στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια, τον αρακά και το καρότο να πάρουν κι αυτά λίγο και σβήσε με το ούζο.
- Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ πρόσθεσε τη ντομάτα και τον πελτέ και ανακάτεψε.
- Τέλος ρίξε τη ζάχαρη, το κύμινο, αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε δύο ποτήρια νερό.
- Σκέπασε και σε σιγανή φωτιά άφησε όλα τα υλικά να πάρουν μια βράση και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Άδειασε την κατσαρόλα σε πυρίμαχο σκεύος πρόσθεσε το σκόρδο, τον βασιλικό, το μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμύδι και βάλε μαζί το κριθαράκι στους 200oC να χυλώσει και να ψηθεί το ζυμαρικό, περίπου 40 λεπτά.
Tip
Δοκίμασε να σκεπάσεις το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο τα πρώτα 20' λεπτά για να μην σου στεγνώσει το φαγητό. Ξεσκέπασε στη συνέχεια και άφησε να ψηθεί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ