Άκουγα κι εγώ τορτίγια, τορτίγια. Μέχρι που ένας ισπανός φίλος μου είπε να την ετοιμάσει ειδικά για μένα. Ομελέτα μου έφτιαξες του απάντησα; Είναι το εθνικό φαγητό της Ισπανιάς και όσο κι αν σου φαίνεται απλό, πρέπει να το δοκιμάσεις. Εδώ αλλάξαμε το κρεμμύδι με πράσο…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 μέτριες πατάτες καθαρισμένε και κομμένες σε λεπτές φέτες
- 6 πράσα καθαρισμένα, κομμένα σε λεπτές φετούλες (χώρισε το πράσινο από το λευκό)
- 4 αυγά
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τις πατάτες και κόψε σε πολύ λεπτές φέτες και άφησε να στεγνώσουν
- Χτύπησε τα αυγά σε ένα μπολ και αλατοπιπέρωσε
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι
- Τηγάνισε τις πατάτες να μαλακώσουν και μόλις αρχίσουν να κάνουν τραγανή κρούστα στις άκρες πρόσθεσε το λευκό μέρος των πράσων
- Στο τέλος πρόσθεσε και το πράσινο μέρος του πράσου στο τηγάνι
- Αφαίρεσε τις πατάτες και το πράσο και ανακάτεψε στο μπολ με τα αυγά
- Άφησε ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι και πρόσθεσε το μείγμα με τις πατάτες, τα πράσα και τα αυγά. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε την τορτίγια να ψηθεί για 10 λεπτά
- Γύρισε την τορτίγια από την άλλη πλευρά για περίπου 5 λεπτά
- Αφού ψηθεί καλά κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει καλά πριν κόψεις σε κομμάτια
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ