Καρμπονάρα κολοκύθας με πανσέτα και φασκόμηλο

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αρωματική καρμπονάρα με πουρέ κολοκύθας, τραγανή πανσέτα και φασκόμηλο

Συστατικά

  • 340 gr σπαγγέτι
  • 120 gr πανσέτα
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. φύλλα φασκόμηλου
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμυδάκι εσαλότ ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. πουρές κολοκύθας (1 κολοκύθα)
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο ελαφρώς
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Για τον πουρέ κολοκύθας:

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, πλύνε μία κολοκύθα και αφαίρεσε την κορυφή της με ένα μαχαίρι.
  • Κόψε την κολοκύθα στην μέση καθέτως και με ένα κουτάλι αφαίρεσε τα σπόρια της.
  • Κόψε τα δύο κομμάτια στην μέση οριζοντίως και έπειτα ξανακόψε τα τμήματα χωρίς σπόρια στην μέση.
  • Τοποθέτησε τα κομμάτια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί με την πλευρά της ψίχας προς τα κάτω και ψήσε για 40 λεπτά.
  • Άφησε να κρυώσει και έπειτα με ένα κουτάλι αφαίρεσε την ψημένη ψίχα και πέρασέ την στο μίξερ μέχρι να γίνει πουρές.
  • Μετάφερε τον πουρέ σε βάζο και διατήρησέ τον στο ψυγείο.

Για την καρμπονάρα:

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σούρωσε τα ζυμαρικά και διατήρησε ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε την πανσέτα ψιλοκομμένη για περίπου έξι λεπτά.
  • Αφαίρεσε την πανσέτα από το τηγάνι, πρόσθεσε το λάδι και μόλις κάψει σοτάρισε το φασκόμηλο για ένα λεπτό.
  • Βγάλε το φασκόμηλο από το τηγάνι και σοτάρισε το σκόρδο με το εσαλότ για δύο λεπτά.
  • Ρίξε στο τηγάνι ένα φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας και μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό των ζυμαρικών.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και το χτυπημένο αυγό με την παρμεζάνα, ανακατεύοντας προσεκτικά.
  • Αλατοπιπέρωσε το φαγητό και πρόσθεσε λίγο ακόμη από το βραστό νερό, μέχρι να γίνει η σάλτσα λεία.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστό με την πανσέτα και το αρωματικό φασκόμηλο.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164