Αρωματική καρμπονάρα με πουρέ κολοκύθας, τραγανή πανσέτα και φασκόμηλο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 340 gr σπαγγέτι
- 120 gr πανσέτα
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/3 φλ. φύλλα φασκόμηλου
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κρεμμυδάκι εσαλότ ψιλοκομμένο
- 1 φλ. πουρές κολοκύθας (1 κολοκύθα)
- 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο ελαφρώς
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Για τον πουρέ κολοκύθας:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, πλύνε μία κολοκύθα και αφαίρεσε την κορυφή της με ένα μαχαίρι.
- Κόψε την κολοκύθα στην μέση καθέτως και με ένα κουτάλι αφαίρεσε τα σπόρια της.
- Κόψε τα δύο κομμάτια στην μέση οριζοντίως και έπειτα ξανακόψε τα τμήματα χωρίς σπόρια στην μέση.
- Τοποθέτησε τα κομμάτια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί με την πλευρά της ψίχας προς τα κάτω και ψήσε για 40 λεπτά.
- Άφησε να κρυώσει και έπειτα με ένα κουτάλι αφαίρεσε την ψημένη ψίχα και πέρασέ την στο μίξερ μέχρι να γίνει πουρές.
- Μετάφερε τον πουρέ σε βάζο και διατήρησέ τον στο ψυγείο.
Για την καρμπονάρα:
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σούρωσε τα ζυμαρικά και διατήρησε ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε την πανσέτα ψιλοκομμένη για περίπου έξι λεπτά.
- Αφαίρεσε την πανσέτα από το τηγάνι, πρόσθεσε το λάδι και μόλις κάψει σοτάρισε το φασκόμηλο για ένα λεπτό.
- Βγάλε το φασκόμηλο από το τηγάνι και σοτάρισε το σκόρδο με το εσαλότ για δύο λεπτά.
- Ρίξε στο τηγάνι ένα φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας και μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό των ζυμαρικών.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και το χτυπημένο αυγό με την παρμεζάνα, ανακατεύοντας προσεκτικά.
- Αλατοπιπέρωσε το φαγητό και πρόσθεσε λίγο ακόμη από το βραστό νερό, μέχρι να γίνει η σάλτσα λεία.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστό με την πανσέτα και το αρωματικό φασκόμηλο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ