Καροτοκεφτέδες

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Χωρίς τηγάνισμα σε πολύ λάδι, με υπέροχη γεύση από τα μυρώνια, αυτοί οι καροτοκεφτέδες είναι μια μοναδική συνταγή για ένα ελαφρύ γεύμα ή και ορεκτικό!
30 θερμίδες/μερίδα

Συστατικά

  • 3 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/4 φλιτζ. φρυγανιά
  • 2 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημέμα
  • μισό φλιτζ. φρέσκα μυρώνια
  • 1 κ.γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ.γλυκού πιπέρι
  • μισό φλιτζ. άπαχο, στραγγιστό γιαούρτι (για το σερβίρισμα)
  • μαγειρικό σπρέι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ βάλε το καρότο, το σέλερι, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τα αυγά, τα μυρώνια και το αλατοπίπερο και ανακάτεψε.
  • Φτιάξε κεφτεδάκια με 1,5 κουταλιά της σούπας από το μίγμα που θα τα πλάσεις με τα χέρια σου και θα τα πατήσεις ελαφρά.
  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή ένταση.
  • Ψέκασέ το με λίγο μαγειρικό σπρέι.
  • Βάλε μία φουρνιά από κεφτέδες να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά.
  • Βγάλε από το τηγάνι και βάλε σε πιατέλα.
  • Σέρβιρε με το γιαούρτι.

Tip

Στράγγισε πολύ καλά το κρεμμύδι από τα ζουμιά του ώστε να μη διαλυθούν οι κεφτέδες σου!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164