Αρωματικό και εύκολο πιάτο με λαχανικά και κάρυ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- ½ kg πατάτες
- 1 μικρό κουνουπίδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ. γλυκού κύμινο
- 2 κ. γλυκού κάρυ
- 1/4 κ. γλυκού κουρκουμάς
- 1 ντοματοπολτός
- 1/4 φλ. γιαούρτι
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε ένα κουταλάκι λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά.
- Τσιγάρισε το κρεμμύδι λεπτοκομμένο με μισό κουταλάκι αλάτι μέχρι να γίνει διάφανο.
- Πρόσθεσε τις πατάτες κομμένες σε κύβους με μισό κουταλάκι αλάτι και σοτάρισε μέχρι να ροδίσουν.
- Πρόσθεσε το κουνουπίδι κομμένο σε μικρά κομμάτια και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσει και αυτό.
- Ρίξε στο τηγάνι όλα τα μπαχαρικά και ανακάτεψε τα υλικά για μισό λεπτό ακόμη για να αναδυθούν τα αρώματά τους.
- Πρόσθεσε και τον ντοματοπολτό και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά, κλείσε με το καπάκι το σκεύος και άσε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
- Απόσυρε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε το γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ