Κάρυ με ρεβίθια

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο Jamie Oliver είναι διάσημος Βρετανός σεφ και επιχειρηματίας. Έχει παρουσιάσει εκπομπές και συγγράψει πολλά βιβλία μαγειρικής.

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 κ. σούπας πάστα κάρυ
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι
  • 1/2 τζίντζερ
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • 3 γλυκοπατάτες
  • 1 κονσέρβα ρεβίθια
  • 1 ντοματοχυμό
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 400 gr σπανάκι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι.
  • Ρίξε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πάστα κάρυ και τσιγάρισε για 10 λεπτά.
  • Κόψε σε πολύ λεπτές φέτες το τσίλι, τρίψε το τζίντζερ, κόψε μόνο τα κοτσάνια του κόλιανδρου και τις γλυκοπατάτες σε κύβους.
  • Πρόσθεσέ τα όλα στο τηγάνι, σούρωσε το νερό από τα ρεβίθια και πρόσθεσε και αυτά και μαγείρεψε για 10 λεπτά.
  • Ρίξε και τον ντοματοχυμό και 200 ml νερό και άσε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά με το καπάκι.
  • Αφαίρεσε το καπάκι και άφησε το φαγητό να συνεχίσει το βρασμό ανακατεύοντας για άλλα περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα.
  • Πρόσθεσε το γάλα καρύδας και βράσει για δυο λεπτά ακόμη.
  • Σέρβιρε με αρωματικό ρύζι και πασπαλισμένο με τα φύλλα κόλιανδρου.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164