Κάνε την πατάτα ζουμερό και νόστιμο κέικ. Είναι εύκολο και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε ανταμείψει απολαυστικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. πατάτες
- 120 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- Μουστάρδα απαλή
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4-5 μπιλάκια κάπαρη
- 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 30 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή για πιο πικάντικη γεύση ρεγκάτ0)
- 3-4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τις πατάτες, κόψε σε 4-6 κομμάτια και βάλε σε νερό που βράζει. Αφού κοχλάσει το νερό βράσε για 10 λεπτά περίπου
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
- Βουτύρωσε και αλεύρωσε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκατοστών
- Λιώσε τις πατάτες με ένα πιρούνι και πρόσθεσε το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα, τη μουστάρδα, το σκόρδο, την κάπαρη, το θυμάρι και ανακάτεψε καλά
- Τέλος πρόσθεσε το αλεύρι και το μπέικον και ανακάτεψε να γίνει ένα μείγμα
- Ρίξε το μείγμα στο ταψάκι και ψήσε για 50 λεπτά της ώρας, μέχρι να πάρει χρώμα στην επιφάνειά του
- Βγάλε από το φούρνο και αφού κρυώσει λίγο, κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε
Tip
Μπορείς να ετοιμάσεις και ατομικές μερίδες, ψήνοντας το μείγμα πατάτας σε φορμάκια cupcake!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ