Γλυκά κρεμμυδάκια τυλίγουν μια απλή, αλλά νόστιμη γέμιση από κιμά, ρύζι και άνηθο. Είναι μια συνταγή από τα βάθη της παράδοσης, που δεν είναι όμως πολύ γνωστή. Για εσένα που λατρεύεις τα λαδερα, τα γεμιστά και τα λεμονάτα παραδοσιακά πιάτα. Αντί για κολοκυθάκια γεμιστά ή τα κλασικά γεμιστά σου, δοκίμασε αυτή τη συνταγή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κιλά γλυκά κρεμμύδια μεγάλα και μακρόστενα
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι (από εκείνο που χρησιμοποιείς στα γεμιστά)
- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- Το χυμό από δυο μεγάλα λεμόνια
- 1/4 ποτηράκι του κρασιού ξερό λευκό κρασί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τα κρεμμύδια σου και χάραξέ τα κάθετα από τη μία πλευρά μέχρι το κέντρο
- Σε νερό που βράζει βάλε τα κρεμμύδια να βράσουν για 15 περίπου λεπτά. Στράγγιξέ τα και χώρισε τα φύλλα τους. Σε κάθε φύλλο θα βάλεις τη γέμιση
- Για τη γέμιση σόταρε ελαφρά το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο και πρόσθεσε τον κιμά να καβουριστεί ανακατεύοντας συνεχώς. Μπορείς να σβήσεις με ελάχιστο λευκό, ξηρό κρασί
- Συμπλήρωσε τον ντοματοχυμό, αλατοπιπέρωσε και άφησε τη γέμισή σου να δέσει για 10 λεπτά
- Κατέβασε από τη φωτιά και ανακάτεψε τον κιμά με το ρύζι και τον άνηθο
- Γέμισε μια κουταλιά σε κάθε φύλλο του κρεμμυδιού και τύλιξε. Στρώσε τα γεμιστά κρεμμυδάκια σου σε ένα πυρέξ, με λίγο νερό (περίπου μισό ποτήρι) και λίγο ακόμη ελαιόλαδο
- Σκέπασε το σκεύος (αν δεν είναι γάστρα, με ένα αλουμινόχαρτο) και ψήσε στους 200oC για 40 λεπτα περίπου
- Όσο ψήνονται τα κρεμμύδια ετοίμασε το αυγολέμονο. Χτύπησε τα αυγά με το λεμόνι και περίχυσε τα γεμιστά κρεμμυδάκια σου, αφού τα έχεις αφήσει να κρυώσουν ελαφρά για να μην κόψει το αυγολέμονο
Tip
Αν θέλεις ετοίμασέ τα χωρίς κιμά. Πρόσθεσε περισσότερο ρύζι και ντομάρα στη γέμιση και βράσε την ελαφρά για να στέκεται όταν τυλίγεις τα κρεμμύδια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ