Είναι το πιο απλο, αλλά και νόστιμο πιάτο από την κινέζικη κουζίνα! Ετοίμασέ το και απόλαυσέ το στο λεπτό…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 – 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλα αυγά
- Αλάτι και πιπέρι
- 4 κ.σ. σογέλαιο, ή όσο χρειάζεται
- 2 φλιτζάνια ρύζι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2-3 κουταλιές light soy sauce, ή oyster sauce, αναλόγως με τη γεύση που θέλετε
- Προαιρετικα – Κομματάκια βραστού κοτόπουλου ή βραστές γαρίδες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε το ρύζι σε νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Καλό θα ήταν να τα σουρώσεις πριν παραβράσουν
- Άφησε το ρύζι στην άκρη να κρυώσει
- Καλύτερο θα ήταν να το ετοιμάσεις σε wok, αν πάλι δεν έχεις δοκίμασε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι
- Βάλε 2 κ.σ. λάδι να κάψει και πρόσθεσε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν σαν σπασμένη ομελέτα
- Αφαίρεσε τα αυγά και καθάρισε το τηγάνι, βάλε το υπόλοιπο λάδι και πρόσθεσε το ρύζι και το κρεμμυδάκι και σόταρε για μερικά λεπτά με ξύλινη κουτάλα. Πρέπει να γίνει σπιρωτό
- Πρόσθεσε την σος σόγιας και αφού ζεσταθεί όλο το μέιγμα καλά και επίστρεψε την ομελέτα και σέρβιρε
- Αν θέλεις πρόσθεσε το ψημένο κοτόπουλο και τις γαρίδες
Tip
Μυστικά για τέλειο σπιρωτό ρύζι εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ