Νόστιμη και αφράτη κις με λαχανικά της εποχής
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στη μέση
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 με 4 cups ψιλοκομμένα ντοματίνια, κολοκυθάκι, καρότα και σπανάκι
- 8 μεγάλα αυγά
- 1 φλ. γάλα
- 1 φλ. cheddar τριμμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος λιώσε το βούτυρο, πρόσθεσε τα κρεμμύδια σε άκοπες φλοίδες και τσιγάρισε με μπόλικο αλατοπίπερο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
- Αφαίρεσε το σκεύος από τη φωτιά, άπλωσε σε όλη την επιφάνεια τα κρεμμύδια και από πάνω πασπάλισε με τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
- Σε ένα μπολ χτύπα τα αυγά με το γάλα, το τυρί, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίξε το μείγμα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάλε την κις να ψηθεί για 54 λεπτά με μία ώρα, μέχρι να πάρει η επιφάνειά της χρώμα.
- Άφησε την κις να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ