Κολοκύθα με λουκάνικο γκρατινέ

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Σουφλέ κολοκύθας με kale και λουκάνικο στο φούρνο

Συστατικά

  • 450 gr κολοκύθα καθαρισμένη
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ματσάκι kale
  • 2 μέτρια γλυκά κρεμμύδια
  • 500 gr λουκάνικο χωριάτικο
  • 150 gr καλαμποκόψωμο
  • 5 κ. σούπας βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και κόψε την κολοκύθα σε κύβους 2,5 cm.
  • Σε μια κατσαρόλα βάλε την κολοκύθα με το σκόρδο, το δενδρολίβανο, την κρέμα γάλακτος και 1/4 φλιτζανιού νερό με αλατοπίπερο και βράσε σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι για περίπου 15 λεπτά.
  • Αφαίρεσε τα φύλλα του kale από τα κλωνάρια του, κοψ’ τα με τα χέρια και κόψε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
  • Κόψε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες και με τα χέρια σου σπάσε το καλαμποκόψωμο σε μικρά κομμάτια και τρίμματα.
  • Αφαίρεσε το δενδρολίβανο από την κολοκύθα και με ένα πιρούνι λιώσε τελείως το μείγμα.
  • Ζέστανε μία κατσαρόλα, πρόσθεσε δύο κουταλιές βούτυρο και σοτάρισε το κρεμμύδι για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το kale και σοτάρισέ το με αλατοπίπερο για δύο λεπτά πριν μεταφέρεις το μείγμα στην κολοκύθα.
  • Σε ένα τηγάνι με μία κουταλιά βούτυρο σοτάρισε το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά για έξι λεπτά.
  • Ρίξε το μείγμα της κολοκύθας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και από πάνω άπλωσε το λουκάνικο.
  • Στο τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο βούτυρο και τσιγάρισε το τρίμμα καλαμποκόψωμου και πρόσθεσε και αυτό πάνω από το λουκάνικο με αλατοπίπερο.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά και άφησέ το για 10 λεπτά να “σταθεί” πριν σερβίρεις.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164