Η απόλυτα καλοκαιρινή συνταγή είναι εδώ. Ένας τρόπος να αξιοποιήσεις τα τρυφερά κολοκυθάκια με τη μεγάλη σου αγάπη για το τυρί. Ιδανικά και για ένα απολαυστικό συνοδευτικό με το κρασί σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 μέτρια κολοκυθάκια
- Ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- 100 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
- 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
- ½ φλιτζάνι τριμμένη ψίχα ψωμιού
- ½ φλιτζάνι κουκουνάρι
- Θυμάρι ξηρό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε και κόψε τα κολοκυθάκια κάθετα στη μέση. Με ένα κουτάλι αφαίρεσε το εσωτερικό τους με προσοχή να μην καταστρέψεις το περίβλημα. Αλάτισε ελαφρά τα κολοκύθια στο εσωτερικό τους. Κράτησε τη σάρκα από το εσωτερικό.
- Βάλε σε κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να γυαλίσει. Πρόσθεσε και τη σάρκα του κολοκυθιού αφού την ψιλοκόψεις. Πρόσθεσε το κουκουνάρι και την ψίχα και ανακάτεψε για λίγο. Τέλος, βάλε το κεφαλοτύρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, κατεβάζοντας από τη φωτιά για να μην λιώσει.
- Γέμισε με το μείγμα τα κολοκυθάκια σου και πασπάλισε με τη μοτσαρέλα. Στρώσε τα κολοκυθάκια σε σχάρα και στερέωσε σε ταψί, αφού γεμίσεις τον πάτο του με νερό που δεν ακουμπά το φαγητό. Σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάλε στο φούρνο στους 180oC να αχνιστούν τα κολοκύθια και να μαλακώσουν.
- Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ψήσε για άλλα 5′ – 10′ λεπτά να λιώσει καλά το τυρί και να πάρει χρώμα.
- Σέρβιρε πασπαλίζοντας με λίγο τριμμένο θυμάρι.
Tip
Μην το παρακάνεις με το αλάτι, γιατί το κεφαλοτύρι είναι από μόνο του αρκετά αλμυρό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ