Κολοκυθάκια ογκρατέν

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια καλοκαιρινή συνταγή για να απολαύσεις ένα τόσο αγαπημένο λαχανικό!

Συστατικά

  • 4 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζ. ψίχα ψωμιού
  • μισό φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες (οριζόντια ή κάθετα)
  • 1 κ.σούπας φρέσκο θυμάρι
  • ξύσμα μισού λεμονιού
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τη σχάρα του φούρνου στη μέση και προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανάμιξε 2 από τις 4 κουταλιές λάδι, την παρμεζάνα και την ψίχα.
  • Ζέστανε τις άλλες δύο κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι που να μπαίνει και στο φούρνο ή σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε το κρεμμύδι και σοτάρισε μέχρι να μαλακώσει.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε άλλο ένα λεπτό.
  • Βγάλε το σκεύος από τη φωτιά και ρίξε τα κολοκυθάκια, το θυμάρι, το ξύσμα και το αλάτι.
  • Πιπέρωσε και ανακάτεψε, απλώνοντας το φαγητό σε μια στρώση.
  • Πασπάλισε από πάνω την ψίχα με το τυρί να πάει παντού.
  • Βάλε το σκεύος στο φούρνο και ψήσε μέχρι να ροδίσει από πάνω, περίπου μισή ώρα.
  • Άφησε για 5 λεπτά να κρυώσει πριν σερβίρεις.

Tip

Μπορείς να μεταφέρεις τα κολοκυθάκια σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ εάν το τηγάνι σου δεν είναι κατάλληλο και για φούρνο!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164