Μια καλοκαιρινή συνταγή για να απολαύσεις ένα τόσο αγαπημένο λαχανικό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 3/4 φλιτζ. ψίχα ψωμιού
- μισό φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες (οριζόντια ή κάθετα)
- 1 κ.σούπας φρέσκο θυμάρι
- ξύσμα μισού λεμονιού
- μισό κουταλάκι αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τη σχάρα του φούρνου στη μέση και προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανάμιξε 2 από τις 4 κουταλιές λάδι, την παρμεζάνα και την ψίχα.
- Ζέστανε τις άλλες δύο κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι που να μπαίνει και στο φούρνο ή σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξε το κρεμμύδι και σοτάρισε μέχρι να μαλακώσει.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε άλλο ένα λεπτό.
- Βγάλε το σκεύος από τη φωτιά και ρίξε τα κολοκυθάκια, το θυμάρι, το ξύσμα και το αλάτι.
- Πιπέρωσε και ανακάτεψε, απλώνοντας το φαγητό σε μια στρώση.
- Πασπάλισε από πάνω την ψίχα με το τυρί να πάει παντού.
- Βάλε το σκεύος στο φούρνο και ψήσε μέχρι να ροδίσει από πάνω, περίπου μισή ώρα.
- Άφησε για 5 λεπτά να κρυώσει πριν σερβίρεις.
Tip
Μπορείς να μεταφέρεις τα κολοκυθάκια σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ εάν το τηγάνι σου δεν είναι κατάλληλο και για φούρνο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ