Η ελληνική κουζίνα έχει πολλά υπέροχα και μοναδικά πιάτα και εκμεταλλεύεται στο έπακρο όλα τα υλικά που της δίνει η φύση όπως στην περίπτωση αυτή οι κολοκυθοανθοί!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 15 κολοκυθοανθοί
- 1 φλιτζάνι σκληρό ρύζι
- 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κρασοπότηρο λεμόνι
- νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τους ανθούς, τους πλένουμε και τους αφήνουμε σε τρυπητό για να στραγγίξουν.
- Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και μετά ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, ρύζι και ανάλογο νερό.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά.
- Κατεβάζουμε το ρύζι από τη φωτιά και ρίχνουμε λεμόνι.
- Γεμίζουμε τους ανθούς με αυτό το μείγμα ως τη μέση και τους κλείνουμε προσεκτικά, διπλώνοντας τις άκρες σταυρωτά.
- Τους βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο λάδι, λεμόνι και λίγο νερό.
- Τους σιγοβράζουμε σκεπασμένους για 15 λεπτά περίπου.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ