Είναι τρυφερά και ολόγλυκα και μπορούν να γίνουν πολλές συνταγές. Παναρισμένα στο τηγάνι με χόρτα αλλά και γεμιστά. Δες αυτή τη συνταγή, θα τη λατρέψεις και θα ζητάς στο μανάβη σου συνέχεια κολοκυθοκορφάδες – όπως λέγονται τα λουλουδάκια κολοκυθιών.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 800 γρ. κολοκυθοκορφάδεs
- 300 γρ. πράσινα κολοκυθάκια
- 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
- 200 γρ. τυρί φέτα
- 150 γρ. ρύζι
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- Χύμο από ένα λεμόνι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε και πλύνε τις κολοκυθοκορφάδες. Βάλε σε ένα πανέρι να στεγνώσουν και συνέχισε να καθαρίζεις τα κρεμμυδάκια και τα κολοκύθια
- Τρίψε σε τρίφτη το κολοκύθι και ανακάτεψε και ψιλόκοψε το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια
- Βάλε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και σόταρε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα κλοκυθάκια να μαραθούν
- Στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτεψε για λύγη ώρα. Συμπλήρωσε με το χυμό λεμονιού, τον μαϊαντανό και την τριμμένη φέτα. Ανακάτεψε για 5 λεπτά ακόμη και απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά
- Γέμισε τις κολοκυθοκορφάδες και άπωσε σε μια πλατιά κατσαρόλα. Περίχυσε με το υπόλοιπο λάδι σκέπασε με ένα πιάτο και άσε να σιγοβράσουν για μισή ώρα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ