Μπορεί το… τηγάνισμα να θεωρείται ανθυγιεινό όμως αυτοί οι κολοκυθολουκουμάδες δεν μπορούν να αντισταθούν στο λαδάκι που καίει! Για να αγοράσεις τα υλικά κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
- 4 αυγά
- Μισό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- Λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2-3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Λάδι για το τηγάνισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τρίψε στον ψιλό τρίφτη τα κολοκύθια.
- Αλάτισέ τα λίγο και στίψ’ τα καλά να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
- Άφησέ τα στην άκρη μέσα σε σουρωτήρι για 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάλε τα κολοκύθια, το τυρί, το δυόσμο, το πιπέρι, τα αυγά, τη φρυγανιά και ανακάτεψε.
- Πρόσθεσε αλεύρι τόσο ώστε το μίγμα σου να γίνει σφιχτό μίγμα.
- Σε βαθύ τηγάνι βάλε μπόλικο λάδι να κάψει.
- Πλάσε μπαλάκια από τη ζύμη, αλεύρωσέ τα και βάλ’ τα να τηγανιστούν μέχρι να ροδίσουν.
- Όταν τα βγάλεις από το τηγάνι βάλε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
- Σερβίρονται ζεστοί.
Tip
Συνόδεψε με δροσερή σαλατούλα ή και μία απαλή σος γιαουρτιού ή τζατζικάκι από τα χεράκια σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ