Κολοκυθολούλουδα ομελέτα στο φούρνο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Οι ανθοί του κολοκυθιού είναι ένας πραγματικός θησαυρός στην κουζίνα και αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γρήγορο φαγητό! Για να αγοράσεις τα υλικά κάνε κλικ εδώ

Συστατικά

  • 20-30 κολοκυθoανθούς
  • 3-4 αυγά
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 5-6 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • ¾ φλυτζάνια  του τσαγιού τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι)
  • Πιπέρι-αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίζουμε τα λουλούδια από τα κοτσάνια και τα πλένουμε.
  • Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό με λίγο αλάτι, τα βγάζουμε αμέσως και τα στραγγίζουμε καλά.
  • Καίμε το βούτυρο στο τηγάνι και τα ρίχνουμε μέσα με τον δυόσμο ψιλοκομμένο και σωτάρουμε.
  • Βάζουμε τα λουλούδια σε ένα βαθυ πυρέξ.
  • Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο πυρέξ με λίγο πιπέρι και αλάτι. Κατόπιν ρίχνουμε και το τυρί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί η ομελέτα μας και να κάνει κρούστα.

Tip

Μπορείς να προσθέσεις και άλλα μυρωδικά όπως λίγο ψιλοκομμένο άνιθο ή και λίγη κόκκινη πιπεριά για έξτρα γεύση!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164