Οι ανθοί του κολοκυθιού είναι ένας πραγματικός θησαυρός στην κουζίνα και αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γρήγορο φαγητό! Για να αγοράσεις τα υλικά κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 20-30 κολοκυθoανθούς
- 3-4 αυγά
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 5-6 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- ¾ φλυτζάνια του τσαγιού τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι)
- Πιπέρι-αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθαρίζουμε τα λουλούδια από τα κοτσάνια και τα πλένουμε.
- Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό με λίγο αλάτι, τα βγάζουμε αμέσως και τα στραγγίζουμε καλά.
- Καίμε το βούτυρο στο τηγάνι και τα ρίχνουμε μέσα με τον δυόσμο ψιλοκομμένο και σωτάρουμε.
- Βάζουμε τα λουλούδια σε ένα βαθυ πυρέξ.
- Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο πυρέξ με λίγο πιπέρι και αλάτι. Κατόπιν ρίχνουμε και το τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί η ομελέτα μας και να κάνει κρούστα.
Tip
Μπορείς να προσθέσεις και άλλα μυρωδικά όπως λίγο ψιλοκομμένο άνιθο ή και λίγη κόκκινη πιπεριά για έξτρα γεύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ