Βάλε το κουνουπίδι σου στο φούρνο με λίγη μπεσαμέλ και μπλε τυρί και άλλαξε τα δεδομένα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 25 γραμ. βούτυρο
- 2 κ.σούπας αλεύρι
- 1,5 φλιτζ. γάλα
- μισό φλιτζ. τριμμένο τσένταρ
- 1 φλιτζ. φρέσκια ψίχα ψωμιού
- 100 γραμμ. blue cheese (μπλε τυρί) σε τρίμματα
- 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο+λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 160 στον αέρα.
- Λάδωσε καλά ένα πυρέξ 18cm x 27cm
- Βάλε το κουνουπίδι σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και βράσε το σκεπασμένο για 6-8 λεπτά ή μέχρι ίσα να μαλακώσει.
- Εν τω μεταξύ λιώσε το βούτυρο σε μία μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξε το αλεύρι και ανακάτεψε για 1-2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.
- Ρίξε λίγο-λίγο το γάλα, χαμήλωσε τη φωτιά και ανακάτευε μέχρι να βράσει και να πήξει σιγά σιγά το μίγμα.
- Πρόσθεσε το τσένταρ και ανακάτεψε να λιώσει.
- Αλατοπιπέρωσε.
- Στράγγισε το κουνουπίδι καλά και βάλε το στο πυρέξ.
- Περίχυσέ το με τη σος.
- Σε ένα μπολ ανάμιξε την ψίχα, το μπλε τυρί και το σχοινόπρασο. Ρίξε τα πάνω από το κουνουπίδι.
- Ψήσε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω.
- Σέρβιρε πασπαλίζοντας με λίγο σχοινόπρασο.
Tip
Ο άνιθος είναι μια καλή επιλογή αντί για σχοινόπρασο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ