Λαχταριστό κουνουπίδι γιαχνιστό με μπαχάρια και ρύζι μπασμάτι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. ρύζι μπασμάτι
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1/2 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
- 2 κ. γλυκού κίτρινο κάρυ
- 1 κ. γλυκού σκόνη τσίλι
- 1 κ. γλυκού κύμινο
- 1/4 φλ. ντοματοπελτές
- 1 κουτί ντοματοπολτός
- 2 φλ. ζωμός λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουνουπίδι σε φουντίτσες
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα κατσαρολάκι με δύο φλιτζάνια νερό βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και άφησέ το στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο για τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε το τζίντερ με το κάρυ, το τσίλι, το κύμινο και τον πελτέ και σοτάρισε για ένα λεπτό.
- Ρίξε και τον πολτό ντομάτας με τον ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα και αλατοπιπέρωσε.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για επτά λεπτά.
- Πρόσθεσε το κομμένο κουνουπίδι στην κατσαρόλα και συνέχισε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά.
- Ανακάτεψε και την κρέμα γάλακτος στα υλικά και βράσε για ένα λεπτό.
- Σέρβιρε με το βρασμένο ρύζι και πασπάλισε με τον κόλιανδρο και έξτρα αλατοπίπερο αν χρειαστεί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ